Daglichtoplossingen voor de retail


Jumbo Food Market met Vario Therm lichtstraatsysteem
Jumbo Food Market met Vario Therm lichtstraatsysteem

Fysieke winkels die de concurrentie aangaan met webwinkels zullen hun klanten een optimale ervaring moeten bieden. Retailpanden met natuurlijk daglicht bieden een completere ervaring voor klanten. Goed daglicht creëert ook een aangename omgeving voor werknemers. Natuurlijk licht zorgt voor prettige ruimtes die consumenten uitnodigen om er tijd door te brengen. Daglichtproducten kunnen een voordelige keuze zijn en verminderen het energieverbruik door kunstverlichting.

Voordelen van daglicht voor uw retailpand

De daglichteisen zijn afhankelijk van het formaat en soort retailgebouw. Maar de voordelen zijn hetzelfde. Indien er geen gevelramen zijn, komt het licht binnen via het dak of is er kunstverlichting. Onderzoeken hebben aangetoond dat daglicht goed is voor humeur en sfeer, dat het vermoeidheid vermindert en de productiviteit vergroot. Winkelend publiek dat aan veel daglicht wordt blootgesteld is ook alerter en meer betrokken.

Winkelcentrum Lister Market

Winkelcentrum Lister Market

Een atriumdak is een populair ontwerp voor winkelcentra en gemeenschappelijke ruimtes voor de retail. Natuurlijk licht verspreidt zich tot voorbij de ingang en gevels van winkels. Werknemers kunnen ook vruchten plukken van lichtstraten. Een verbinding met de natuur zorgt voor meer energie en een beter humeur.

Daglichtoplossingen voor retailpanden

VELUX Commercial heeft een compleet assortiment daglichtoplossingen voor allerlei soorten retailpanden. Bekijk ons referentieproject en lees meer over het renoveren van daklichten van de Showroom garage Monserez
Het voornaamste doel van een autoshowroom: de wagens zo goed mogelijk presenteren, de beleving van toekomstige klanten is daarbij het centrale uitgangspunt. De architect koos in samenspraak met de bouwheer voor lichtstraten omdat ze veel extra licht binnen in het gebouw brengen en mooi en elegant ogen.

VELUX daklichtoplossing met glazen daglichtsystemen bij Metrocentre

VELUX daklichtoplossing met glazen daglichtsystemen bij Metrocentre

De daglichtoplossingen van VELUX Commercial bieden flexibele mogelijkheden voor daglicht, natuurlijke ventilatie, rook- en warmteafvoer, RWA en daktoegang voor onderhoud. Ons brede assortiment aan systemen biedt oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten en voor elk soort industrieel en utiliteitsgebouw. 

We bieden expertise, kennis, innovatie en continue ondersteuning, van productkeuze en technisch advies tot montageservice en aftersales ondersteuning.

Neem contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen met uw project.

eBook -  Daglichtoplossingen ontwerpen voor utiliteitsgebouwen

Gerelateerde artikelen

Het oude koninklijke station in Ballater

Daglichtoplossingen voor luchthavens en treinstations zijn een uitdaging voor ontwerpers. Maar ze leveren ook veel op voor de mensen die zich vaak in deze drukke ruimtes begeven. Reizigers voelen zich vaak gefrustreerd of overweldigd op luchthavens of in treinstations. Een goed ontwerp met daglicht heeft echter een positieve invloed op deze emoties.

Het Bodmin Jail Hotel met glazen zadeldak

Het potentieel van daglicht maximaliseren in hotels en conferentiecentra heeft verschillende voordelen. Gasten en bezoekers vinden het prettiger om tijd door te brengen in natuurlijkere gemeenschappelijke ruimtes. En het personeel is tevredener en productiever.

Buitenaanzicht belevingskantoor Appèl

Daglichtoplossingen kunnen de productiviteit, het comfort en het welzijn van werknemers vergroten. Daglichtinval is tevens energie-efficiënt en voordelig aangezien er minder kunstverlichting nodig is. Bekijk ons e-book: Daglichtoplossingen ontwerpen voor utiliteitsgebouwen en ontdek hoe daglicht invloed heeft op gebruikers van utiliteitsgebouwen en hoe u daglicht kunt integreren in het gebouwontwerp.

Sophie Amalie Gården met glazen panelen

Voldoende daglicht in zorginstellingen heeft verschillende voordelen. Goede daglichtomstandigheden dragen bij aan het herstel van patiënten en verbindt mensen met de buitenwereld. Dit is vooral belangrijk voor patiënten die langere tijd in het ziekenhuis verblijven tijdens hun herstel. Maar het draagt ook bij aan meer comfort voor de werknemers. In de wintermaanden kunnen mensen die last hebben van winterdepressie,  baat hebben bij een maximale blootstelling aan daglicht. Ramen en dakbeglazing kunnen een belangrijke rol spelen bij positiviteit, gezondheid en productiviteit.

Sportcentrum Bertrange met Grillodur daglichtsysteem

Daglichtoplossingen zijn een verrijking voor mensen die naar een sportcentrum komen. Natuurlijk licht in een sportieve omgeving draagt bij aan een prettig gevoel tijdens het sporten. Er wordt meer gebruik gemaakt van gemeenschappelijke ruimtes als het licht evenredig wordt verdeeld en er veel frisse lucht is. Het is bewezen dat een verbinding met de buitenwereld het humeur en het algehele welzijn van mensen verbetert.

Daglicht en Architectuur

While the science of well-being is relatively nascent, the UK Government’s ‘Foresight’ project sheds a great deal of light on five factors that have a proven effect on well-being¹, leading to the definition of the Five Ways to Well-Being (connect, keep active, take notice, keep learning, give).² The question remains, though, how do we design buildings that can positively influence these five factors?

By Koen Steemers, Professor of Sustainable Design and has been Head of the Department of Architecture at the University of Cambridge