Leeromgevingen

De behoeften van de toekomstige generaties in een leeromgeving begrijpen is essentieel voor het ontwerpen van betere gebouwen. Uit onderzoek blijkt dat meer daglicht en ventilatie in leeromgevingen voor betere leerprestaties en een beter concentratievermogen zorgen.

Op basis van verschillende onderzoeken en onze expertise hebben we blogs geschreven over de specifieke behoefte aan daglicht en ventilatie binnen het onderwijs, die hopelijk een bijdrage zullen leveren aan betere leeromgevingen voor de volgende generaties.

Hessenwaldschule met VELUX modulaire lichtstraten
Leeromgevingen

Hoe voorkom je oververhitting in klaslokalen

Er bestaat geen twijfel over dat het fysieke ontwerp van een klaslokaal een positief of negatief effect kan hebben op leerresultaten van kinderen. De afgelopen decennia is uit verschillende onderzoeken gebleken dat een consistent thermisch comfort hierbij een van de belangrijkste factoren is.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over onze producten, kennis over gezonde gebouwen en inspirerende project.

Multifunctioneel gebouw met VELUX modulaire lichtstraten

ledereen kent het beste medicijn tegen winterdepressie: er even tussenuit naar een warme, zonnige omgeving met witte stranden en een helderblauwe zee.

Kinderen in klaslokaal met veel daglicht

Als kinderen het gevoel hebben dat het klaslokaal 'van hen' is, wordt hun eigenwaarde en verantwoordelijkheidsgevoel gestimuleerd. Dat leidt tot betere leerresultaten.

Universiteit van Zuid-Denemarken met VELUX modulaire lichtstrate

Wist u dat goed ontworpen klaslokalen een aanzienlijke invloed hebben op leerprestaties? Uit onderzoeken is gebleken dat betere fysieke kenmerken van klaslokalen het leervermogen van leerlingen stimuleren.

Gezondere Scholen Bouwen: zes manieren om onze kinderen beter te laten leren