Onze lichtstraten zijn geschikt voor elk openbaar, industrieel en utiliteitsgebouw, verbeteren het welzijn van de mensen die het gebouw gebruiken en dragen bij aan een lager energieverbruik. 

Lichtstraten kunnen op maat worden gemaakt zodat ze perfect aansluiten op unieke specificaties. Onze end-to-end service omvat hulp bij de planning, onderhoud en zelfs ondersteuning na de montage. Ons team van technisch experts is zeer ervaren en maakt gebruik van innovatieve software, zodat ze u helpen bij het realiseren van uw daglicht- en ventilatiedoelen. Verder kunnen onze oplossingen worden uitgerust met comfortventilatie, rook- en warmteafvoer (RWA) en doorvalveiligheid.

Laten we eens een aantal bouwprojecten bekijken waar VELUX Commercial bij betrokken was. Ontdek hoe daglicht en ventilatie invloed hebben op het ontwerp van een gebouw.

Station Almere Centrum

Station Almere Centrum heeft een grondige dakrenovatie ondergaan, waarbij de gemeenschappelijkes nu baden in daglicht via het dak. Er werden 126 polycarbonaat lichtkoepels geselecteerd uit het portfolio van VELUX Commercial, die de dertig jaar oude dakramen vervingen. Daarnaast werd er voor dit grootste project gekozen voor 3800 vierkante meter aan structurele beglazing. Er werden 1238 zonnepanelen geïntegreerd in de glazen gevel, die bijdragen aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelen. Het resultaat is een openbaar gebouw boordevol natuurlijk licht en lichtstraten die een bijdrage leveren aan de groene doelen.

Station Almere Centraal VC producten

Station Almere Centraal structurele beglazing met BIPV panelen, glazen gevels en 126 polycarbonaat lichtkoepels.

Center Parcs De Kempervennen

Negenhonderd driewandige polycarbonaat lichtkoepels laten een overvloed aan daglicht binnen in een zwembad met recreatieruimte in Brabant, dat jaarlijks duizenden bezoekers verwelkomt. Zwemmers baden nu in het daglicht en kunnen genieten van een verbinding met de buitenwereld terwijl ze er even helemaal tussenuit zijn. 's Avonds kunnen ze pauzeren om naar de sterren te kijken en zich onder te dompelen in ultieme ontspanning. 

Center Parcs De Kempervennen met lichtkoepels

Center Parcs De Kempervennen met lichtkoepels in Nederland.

Slot Egeskov 

In Denemarken werd er gekozen voor polycarbonaat lichtstraten die natuurlijk licht laten binnenvallen in een nieuwe tentoonstellingsruimte in Slot Egeskov. Er werd gekozen voor deze lichtstraten vanwege hun robuuste karakter en de flexibele ontwerpmogelijkheden. Tijdens warme zomermaanden kan er via het dak worden geventileerd. En in geval van brand zal de rook- en warmteafvoer helpen om de rook snel af te voeren uit het pand. De lichtstraten creëren ook een verbinding met de buitenwereld, wat prachtig aansluit bij de tentoonstelling, die een ode brengt aan het buitenleven. 

Slot Egeskov, Denmark, polycarbonaat lichtstraten.

DZNE

In een nieuw medisch centrum voor neurologisch onderzoek in het Duitse Bonn werden twee atria met 138 modulaire lichtstraten gemonteerd. Via de atria valt er natuurlijk licht binnen in de gemeenschappelijke werkruimtes, waardoor het welzijn van de medewerkers wordt vergroot. Voor beide atria werd gekozen voor modulaire lichtstraten. Daarnaast maakt ventilatie deel uit van het schitterende ontwerp. Dit zorgt voor een betere temperatuurregulering, voldoende frisse lucht en een gezond binnenklimaat.

DZNE, Duitsland met VELUX modulaire daklichten

DZNE, centrum voor neurodegeneratieve aandoeningen, Duitsland: twee atria met 138 modulaire lichtstraten.

Bakkerij Schäfer’s

Dit gebouw uit de zeventiende eeuw is gerenoveerd, waarbij er tevens meer werkruimte werd gecreëerd. Er werden Grillodur® lichtstraten gemonteerd die daglicht binnen laten vallen in de productieruimtes, om de werkomstandigheden te verbeteren. Nu valt er een overvloed aan daglicht in deze beroemde Duitse bakkerij, wat bijdraagt aan een hogere productiviteit.

Verder werd er gekozen voor rook- en warmteafvoer, zodat ongewenste dampen en rook snel worden afgevoerd in geval van brand. Er werden ook aanvullende veiligheidsmaatregelen getroffen door doorvalveiligheid te integreren in het lichtstraatsysteem. 

Bakkerij Schäfer’s, Duitsland, dak met lichtstraten

Bakkerij Schäfer’s, Duitsland, met Grillodur® lichtstraten met RWA en doorvalveiligheid.

Hessenwaldschule

Deze ultramoderne school heeft optimale leeromstandigheden de hoogste prioriteit gegeven tijdens de ontwerpfase. Dit innovatieve schoolgebouw is verbonden met de omliggende natuur via een atrium met modulaire lichtstraten. De lichtstraten zorgen voor natuurlijk licht en frisse lucht, wat het welzijn, het concentratievermogen en de productiviteit van de leerlingen en docenten verbetert en tevens energie-efficiënter is.   

Hessenwaldschule, Duitsland met VELUX modulaire lichtstraten

Hessenwaldschule, Duitsland, Atrium met 84 modulaire lichtstraten.

Messe Karlsruhe

Elk jaar worden er meer dan driehonderd evenementen georganiseerd in dit grote beurscomplex in Duitsland, waar in totaal 800.000 gasten op afkomen. Om het verouderde rookafvoersysteem te verbeteren werden er 360 aluminium lichtstraten gemonteerd met 230V-rook en warmteafvoer. De lichtstraten kunnen ook worden geopend voor comfortventilatie om de temperatuur te reguleren.

VELUX Commercial heeft een compleet assortiment aan daglicht- en ventilatieoplossingen, inclusief lichtkoepels en glazen platdakramen, lichtstraten en glasdakconstructies. We bieden flexibele ontwerpmogelijkheden, evenals verschillende accessoires die aan uw behoeften voldoen. 

Daarnaast krijgt u volledige ondersteuning tijdens elke fase van uw renovatieproject. Deze ondersteuning varieert van productkeuze tot technisch advies en van montage tot aftersales service. We zorgen ervoor dat uw project goed verloopt. Door onze expertise en voortdurende ondersteuning is VELUX Commercial uw voorkeurspartner voor daglicht- en ventilatieoplossingen. Neem contact met ons op om uw volgende project te bespreken.

ebook - De overwegingen voor renovatie van lichtstraten

Gerelateerde artikelen

Lichtstraatoplossing met Sheddakmodules 40-90˚, Sågbäckgymnasiet, Huddinge, Zweden

In 2012 kwam er een einde aan tien jaar overleg, toen de lokale overheid een plan aannam om de oude school in Huddinge, Zweden te renoveren. De school uit 1961 was in de stijl van de jaren zestig gebouwd en was in goede staat.