VELUX Step-oplossing wint Red Dot Award 2020

Een van de beste in Productdesign
Logo van Red Dot Award, winnaar 2020

De Step-oplossing van VELUX modulaire lichtstraten heeft de Red Dot Award 2020 gewonnen in de categorie Productdesign. De internationale vakjury heeft dit prestigieuze kwaliteitskeurmerk toegekend aan ons product: de Step-oplossing van VELUX modulaire lichtstraten.

Interieur kantoor met daglicht dat binnenvalt via de VELUX Step-oplossing

Interieur kantoor met daglicht dat binnenvalt via de VELUX Step-oplossing

photo of David Briggs

David Briggs

CEO van de VELUX Groep

We zijn uiteraard zeer vereerd met dit kwaliteitskeurmerk voor uitmuntend productdesign. Onze producten zorgen voor daglicht en frisse lucht om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren. Dat zit verweven in ons merk. Met het Red Dot-label kunnen we meer bewustzijn creëren over de kwaliteit van onze producten, in dit geval de Step-oplossing van VELUX modulaire lichtstraten, en ons merk in verband brengen met goed design.

Meerdere rijen lichtstraten direct gekoppeld tot een glazen dak

Zoals de naam al aangeeft, heeft de nieuwe VELUX Step-oplossing een unieke trapsgewijze structuur. Meerdere rijen lichtstraten worden onderling verbonden om een groot glazen dak te creëren. De oplossing wordt gekenmerkt door een minimalistisch ontwerp, een coherente en esthetische structuur en slanke steunbalken.

Erik Kjærgaard

Global R&D Directeur, VELUX Commercial

We hebben de VELUX Step-oplossing ontworpen om onze klanten een oplossing te bieden waarbij er maximaal daglicht binnenvalt door grote glazen oppervlakken. Nu hebben we niet alleen modules die naast elkaar gemonteerd zijn, maar bieden we ook deze unieke trapsgewijze structuur. Door ons bevestigingssysteem liggen de modules dichter tegen elkaar. De gootstukken zorgen voor een waterdichte oplossing in het elegante ontwer.

De nieuwe VELUX Step-oplossing is niet alleen een technologisch geavanceerd product, maar is speciaal ontworpen voor openbare gebouwen en utiliteitsbouw, zowel voor nieuwe panden als voor renovaties.

De nieuwe oplossing is verkrijgbaar in drie verschillende configuraties:

  • Step lessenaarsdak 5-25°,
  • Step zadeldak 25° en
  • Step zadeldak 5-25° met nokaansluiting

Red Dot Award

Meer dan 6500 producten van ontwerpers en bedrijven uit 60 landen werden ingezonden voor deze competitie.

Prof. dr. Peter Zec

Oprichter en CEO van Red Dot

De winnaars van de Red Dot Award hebben bewezen dat ze uitstekende producten hebben gecreëerd die een prijs verdienen. De jury werd niet alleen overtuigd door de esthetische waarde, maar ook door de ongeëvenaarde functionaliteit. De winnaars van de Award creëren nieuwe maatstaven binnen hun sector. Ik wil hen van harte feliciteren met hun succes.

Elk jaar zijn er duizenden inzendingen voor de Red Dot Award; het is één van de grootste ontwerpwedstrijden ter wereld.

Een internationale vakjury van wijst de prijzen toe in drie categorieën:  

  • Red Dot Award: Productdesign
  • Red Dot Award: Brands & Communication Design en
  • Red Dot Award: Designconcept

Sinds 1955 kent de vakjury van de Red Dot Award prijzen toe aan producten met een uitmuntend ontwerp. De Red Dot wordt internationaal erkend als een van de meest prestigieuze kwaliteitskeurmerken voor goed ontwerp. Van producten en merkcommunicatie tot creatieve projecten om concepten en prototypes te ontwerpen: de Red Dot Award documenteert de meest prominente wereldwijde trends. Meer informatie over de geschiedenis en ontwikkeling van de Red Dot Award vind je op www.red-dot.de

Lees meer over de VELUX Step-oplossing en de voordelen voor atriumontwerp, ook in ons e-book VELUX Step-oplossing: Ontwerp met maximaal daglicht.


Outside view of the installed VELUX Step Solution

Buitenaanzicht van de VELUX Step-oplossing

De geïntegreerde kettingmotor zorgt ervoor dat er geen visueel verschil is tussen de vaste en ventilatiemodules wanneer de modules gesloten zijn, waardoor er een strak en uniform ontwerp ontstaat. De geprefabriceerde gootstukken tussen de rijen zorgen ervoor dat regenwater effectief wordt afgevoerd. De nieuwe Step-oplossing zorgt voor levendige ruimtes en openheid met natuurlijk licht, bijvoorbeeld in openbare ruimtes.

Bekijk dit referentieproject: Dún Laoghaire-Rathdown Country Council.

VELUX Step-oplossing Dún Laoghaire-Rathdown Country Council - foto Roger O’Sullivan

VELUX Step-oplossing Dún Laoghaire-Rathdown Country Council - foto Roger O’Sullivan - Bekijk referentieproject

Laat je inspireren door onze referentiecases