NIEUW: Step-oplossing

Ontwerpen met een maximaal daglicht

Nieuw bekroond product

Maak kennis met een nieuwe mogelijkheid om te ontwerpen met daglicht voor een prettig en gezond binnenklimaat. De nieuwe step-oplossing is een modulaire lichtstraat voor grote atriums dat de toevoer van daglicht maximaliseert en de esthetiek en kwaliteit van een gebouw verhoogt. De oplossing bestaat uit meerdere onderling verbonden rijen VELUX modulaire lichtstraten.

Lichtstraten - de Step-oplossing van binnenuit

Ontwerp met daglicht op drie nieuwe manieren

Verschillende onderzoeken tonen aan dat daglicht en frisse lucht onze gezondheid en ons welzijn verbeteren. De step-oplossing kan hier een essentiële bijdrage aan leveren.
Kies uit drie verschillende varianten:

Belangrijkste voordelen van step-oplossingen

De unieke trapsgewijze structuur van de nieuwe step-oplossingen biedt een aantal voordelen voor het atriumontwerp:

 • Maximale toevoer van daglicht
 • Coherent en esthetisch ontwerp
 • Geïntegreerde regenwaterafvoer

Maximale toevoer van daglicht

De step-oplossingen zijn speciaal ontworpen om rijen lichtstraten te ondersteunen zonder dat daarvoor brede balken nodig zijn. Op deze manier biedt het systeem voldoende daglicht en frisse lucht en een beter zicht op de buitenlucht, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan esthetiek of kwaliteit.

Coherent en esthetisch ontwerp

Dankzij de slanke steunbalken bieden de step-oplossingen een maximale toevoer van daglicht en een minimalistisch ontwerp. De geïntegreerde kettingmotor zorgt ervoor dat er geen visueel verschil tussen de vaste modules en de modules voor comfortventilatie is wanneer ze gesloten zijn, waardoor er een strakke en uniforme esthetiek ontstaat.

Geïntegreerde afvoer van regenwater

De oplossing is voorzien van geprefabriceerde gootstukken die de rijen lichtstraten verbinden en voor de afvoer van regenwater zorgen.

Bezoek de productpagina voor step-oplossingen

Wilt u meer weten?

VELUX Step-oplossing

Ontwerp met maximaal daglicht

e-book

Download dit e-book en lees hoe het esthetische ontwerp van de Step-oplossing leidt tot maximaal daglicht en een comfortabel binnenklimaat.

Contact

Hebt u technische vragen of wilt u een prijsindicatie aanvragen, neem dan contact met ons.

Comfort dat u zelf kunt regelen

Een essentieel kenmerk van onze modulaire step-oplossingen is de mogelijkheid om het binnenklimaat volledig te beheersen. Voor een optimaal binnenklimaat en om oververhitting, schittering en gebrek aan natuurlijke ventilatie te voorkomen, kan elke module worden aangepast met verschillende aanvullende elementen. Denk bijvoorbeeld aan opties zoals coatings, zonwering en modules voor comfortventilatie.

Waarom kiezen voor VELUX modulaire lichtstraten

Als u kiest voor een step-oplossing, biedt u dat de volgende voordelen:

 • U besteedt minder tijd aan het specificeren en meer tijd aan het ontwerp 
  Het modulaire ontwerp van onze lichtstraten stelt u in staat om snel uw ontwerp te schetsen en een goed beeld te krijgen van hoe het uiteindelijke ontwerp eruit zal zien.

 • De installatie gaat drie keer zo snel 
  Onze lichtstraten worden offsite geprefabriceerd en zijn klaar om te worden geïnstalleerd, ze worden geleverd met alles wat u nodig hebt om ze te plaatsen. Zo kunt u uw gebouw snel water- en winddicht krijgen.

 • Onze lichtstraten presteren gegarandeerd optimaal
  Elk onderdeel van ons modulaire lichtstraatsysteem is grondig getest en gemonteerd in een gecontroleerde fabrieksomgeving, waardoor onze lichtstraten altijd perfect kunnen worden ingepast en gegarandeerd optimaal presteren.

Lees meer over de voordelen van VELUX modulaire lichtstraten