Renovatie Wintercircus door middel van het DC Roedensysteem

Renovatieproject

VELUX Commercial renoveert het historisch pand Wintercircus door middel van het Roedensysteem en creeërt hiermee een bron van daglicht.

Binnenaanzicht Roedensysteem Wintercircus

Binnenaanzicht Roedensysteem Wintercircus
Foto’s: Wouter Rawoens — Architect: Baro Architectuur & SumProject

Het historische Wintercircus in Gent heeft een indrukwekkende transformatie ondergaan met behulp van het Roedensysteem van VELUX Commercial. Dit innovatieve systeem maakt gebruik van slim ontworpen roeden die de glaspanelen ondersteunen en zorgen voor optimale lichtinval en ventilatie. Het Wintercircus profiteert hierdoor van natuurlijk licht en frisse lucht terwijl de grote glaspartijen een prachtige atmosfeer creëren in de concertzaal en evenementenpiste.

Het Roedensysteem van VELUX Commercial is perfect geïntegreerd in de bestaande architectuur van het Wintercircus, waarbij de historische waarde en esthetiek behouden zijn gebleven. Bovendien biedt het systeem uitstekende akoestische isolatie, wat essentieel is voor de diverse programmaonderdelen met tegenstrijdige eisen op het gebied van akoestiek. Het resultaat is een prachtig gerestaureerd en geüpgraded gebouw dat de rijke geschiedenis van het Wintercircus in ere houdt en tegelijkertijd voldoet aan de eisen van een eigentijdse mixed-use ruimte.

Binnenaanzicht Roedensysteem vanuit de werkruimte

Binnenaanzicht Roedensysteem vanuit de werkruimte
Foto’s: Wouter Rawoens — Architect: Baro Architectuur & SumProject

Dankzij het Roedensysteem van VELUX Commercial heeft het Wintercircus een nieuw leven gekregen als een veelzijdig en levendig gebouw. Het combineert historische charme met moderne functionaliteit en draagt bij aan een optimale gebruikerservaring. Bovendien bevordert het systeem energiebesparing door maximaal gebruik te maken van daglicht en natuurlijke ventilatie. Het Wintercircus is daarmee een geslaagd voorbeeld van een duurzame herbestemming met een tijdloze uitstraling.