{{curreentCase.CaseSelected.Header}}

Modulaire lichtstraten op maat zorgen voor daglicht, ventilatie en rook- en warme afvoer

"The Plus" claimt een van de meest milieuvriendelijke en transparante meubelfabrieken ter wereld te zijn. Met de hoogste milieuclassificatie van BREEAM, "BREEAM Outstanding", zal het gebouw de geschiedenis ingaan als een internationaal voorbeeldproject. Tegelijkertijd resoneert de bijzondere architectuur met de industriële geschiedenis van Vestre.

De fabriek is ontworpen als een groot plusteken van bovenaf gezien, vandaar de naam "De Plus". De constructie van het gebouw is gebouwd volgens de passiefhuis normen met een draagconstructie van massief hout. De structuur zelf is gebouwd met koolstofarm beton en gerecyclede stalen versterkingen.

Samen met goede thermische isolatiewaarden en daklichten die helpen energieverlies te minimaliseren, overtreft "The Plus" de doelstellingen van de overeenkomst van Parijs door het energieverbruik met maar liefst 90% te verminderen. Dit is geheel in lijn met de doelen en ambities die Vestre A/S had voor het gebouw.

"The Plus" is echt een integraal onderdeel van de natuur. De bomen die gekapt zijn om plaats te maken voor het gebouw zijn verwerkt in de constructie van het gebouw. Wat de biodiversiteit betreft, heeft Vestre, met de hulp van een ingehuurde ecoloog, de bosbodem gewoon op het dak van "The Plus" getild. Daar, tussen de eigen flora en fauna van het bos, liggen ongeveer 900 zonnepanelen in perfecte harmonie met de lichtstraatmodules van VELUX Commercial.

Modulaire lichtstraatoplossingen op aanvraag

De hoofdaannemer heeft het gebouw in zijn geheel opgezet. Omdat ze al goede ervaringen hadden met zowel de producten als de service van VELUX Commercial, was de samenwerking slechts een aanvraag verwijderd.

Jonas Nykänen, projectmanager bij Ø. M. Fjeld geeft aan dat deze lichtstraten speciaal voor het project zijn ontworpen, omdat ze zo groot moesten zijn. Met de lichtstraatmodules kreeg "The Plus" dus een elegante oplossing voor comfortventilatie en tegelijkertijd een effectieve oplossing voor rookventilatie.

Succesvolle installatie leidde tot een serviceovereenkomst

De eigen installateurs van VELUX Commercial waren verantwoordelijk voor de installatie van de lichtstraatmodules op "The Plus". Na de goed uitgevoerde installatiewerkzaamheden wilde de klant een serviceovereenkomst voor de systemen afsluiten. Zo zal VELUX Commercial de jaarlijkse en wettelijke inspectie van de modules in de prachtige meubelfabriek opvolgen.

Certificeringen

Bouwcertificaat - BREEAM Outstanding

Samenvatting


{{property.PropertyName}}

{{pValue.PropertyValue}}

Toegepaste producten

4 x Lessenaarsdak

Lessenaarsdak 5-30°

Een enkele rij lichtstraatmodules, ideaal voor platte daken.

Afbeelding van Lessenaarsdakoplossing Meer informatie over dit product

Aantal modules: 36 modules in totaal - over 4 daken

Lessenaarsdak 5-30°

Een enkele rij lichtstraatmodules, ideaal voor platte daken.

Afbeelding van Lessenaarsdakoplossing Meer informatie over dit product

Jonas Nykänen

Project manager, Ø. M. Fjeld

VELUX Commercial is betrouwbaar en levert uitstekende kwaliteit. Ze bieden goede producten en alle documentatie die je nodig hebt, geven goede feedback en reageren snel als je technische vragen stelt.

Lasse Nilsson

Production Manager, Vestre AS

Een van de doelstellingen van het project was om een fabriek te bouwen die niet in strijd is met milieuoverwegingen. Het gebouw is een geïntegreerd onderdeel van de natuur geworden en vergroot de biodiversiteit, terwijl de impact van ingrepen wordt beperkt om de natuur in het gebied zo min mogelijk te verstoren.
De ventilatiemodules zijn met elkaar verbonden, zodat ze in de zomer open blijven voor extra comfortventilatie voor een gezond binnenklimaat, en de modules sluiten automatisch als het brandalarm afgaat. Dit is belangrijk omdat als de dakramen open zijn, de lucht in het gebouw op natuurlijke wijze wordt gekoeld terwijl het sprinklersysteem niet wordt geactiveerd.
De bedieningspanelen zijn zo geplaatst dat ze gemakkelijk te vinden zijn als het gebouw geëvacueerd moet worden. Op deze manier kan de brandweer de dakramen handmatig openen en de rook uit het fabrieksterrein laten ontsnappen voordat ze naar binnen gaan en beginnen met blussen.

Pictogram calculator

Ontvang een prijsindicatie

Vraag naar een prijsindicatie voor uw lichtstraatoplossing.

Ontvang een prijsindicatie
Project support voor modulaire lichtstraten - pictogram

Wij helpen u graag

Onze lichtstraatspecialisten staan klaar om u door het hele proces te begeleiden, van ontwerp tot montage.

Aanvraag projectondersteuning

Andere referentieprojecten