VELUX Commercial Blog

Op de blogpagina van VELUX Commercial vindt u informatie over de verschillende aspecten van ontwerpen met daglicht en het monteren van daglichtoplossingen, speciaal voor de utiliteitsbouw.

Zo vindt u de informatie die u nodig hebt. Onze blogs, geschreven op basis van onze kennis en expertise, zijn onderverdeeld in onderstaande categorieën. Van duurzaam gebouwontwerp tot ventilatiestrategieën voor kantoren, wij helpen u met de belangrijkste aspecten om licht tot leven te brengen in uw utiliteitsgebouw.

Drie terminals in Nordhavn met polycarbonaat lichtstraten
Bouwontwerp

Daglichtoplossingen voor openbare gebouwen

Daglichtoplossingen dragen bij aan het creëren van hoogwaardige, aantrekkelijke en comfortabele ruimtes. Er zijn verschillende daklichtoplossingen beschikbaar om de daglichtinval in openbare gebouwen te maximaliseren. Openbare gebouwen zijn publiek toegankelijk voor iedereen. Gemeenschappelijke ruimtes, zoals het gemeentehuis, zijn ook openbare gebouwen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over onze producten, kennis over gezonde gebouwen en inspirerende project.

Het Bodmin Jail Hotel met glazen zadeldak

Het potentieel van daglicht maximaliseren in hotels en conferentiecentra heeft verschillende voordelen. Gasten en bezoekers vinden het prettiger om tijd door te brengen in natuurlijkere gemeenschappelijke ruimtes. En het personeel is tevredener en productiever.

Hessenwaldschule with daylight

How do you design and operate a healthy building? Answers to these questions can be found in an increasing number of methodologies and rating schemes that have seen the light around the world in recent years. They all share the ambition to strengthen the health and well-being of building users. Yet, they vary widely in terms of their overall scope, the metrics they use as proof of performance, and the weight that they put on the different phases in a building’s life cycle. The following chronological overview presents a selection of the most important and forward-looking tools, as well as their underlying methodologies.

VELUX modulaire lichtstraten voorzien Exeter College van daglicht

Wist u dat goed ontworpen klaslokalen een aanzienlijke invloed hebben op leerprestaties? Uit onderzoeken is gebleken dat betere fysieke kenmerken van klaslokalen het leervermogen van leerlingen stimuleren.

Gebouwen transformeren

VELUX Commercial transformeert ruimtes met een divers assortiment robuuste en flexibele daglicht- en ventilatieoplossingen.

Afbeelding interieur hoofdkantoor DSV met VELUX modulaire lichtstraten

De nieuwe Europese Norm EN 17037 gaat over daglicht in gebouwen. EN 17037 werd eind 2018 gepubliceerd en is de eerste Europese norm die exclusief focust op daglichtontwerp in gebouwen.

Kinderdagverblijf/kleuterschool in Aarup, Denemarken, met VELUX modulaire lichtstraten

Een slechte luchtkwaliteit in scholen kan de oorzaak zijn van verminderde concentratie en lagere prestaties, maar ook van een hoger ziekteverzuim. Goede ventilatie is daarom essentieel bij het ontwerpen van gezonde klaslokalen die bijdragen aan goede leerprestaties. Slechte luchtkwaliteit in klaslokalen heeft niet alleen invloed op het concentratievermogen van leerlingen, maar kan ook schadelijk zijn voor hun algehele gezondheid en welzijn.

E-book over de nieuwe daglichtnorm EN 17037